Ik had nog een wijn positief aangemerkt tijdens het proeven, en er een paar flessen van meegenomen ter verdere ?bestudering'. En deze positieve aanmerking bleek meer dan terecht. Wat deze wijn overigens extra bijzonder maakt is dat het mijn eerste ?2004? is waar ik direct onverdeeld positief over ben.
Nu kan het zijn dat ik toevallig een paar goede flessen had, maar al direct bij het ontkurken kwamen de aroma?s me tegemoet. Zelfs bij het ruiken aan de kurk kon ik direct de geur van pure chocolade ontwaren!! Ik kreeg natuurlijk direct commentaar van de mensen om mij heen van 'hij ruikt weer wat....., echter bij het doorgeven van de kurk werd ik direct ik het gelijk gesteld. En ook dat is een bijzondere ervaring.
Laat ik eerst maar eens melden over welke wijn ik het heb. Het gaat hier om Gevrey Chambertin van Drouhin Laroze uit 2004. Nadat ik de wijn had ingeschonken spreidde de oh zo bekende grondlucht uit de Bourgogne zich ten toon. Na enig walsen transformeerde deze geur zich naar het aroma wat mij nog het meeste aan asperges doet denken. Eerder constateerde ik dit bij de Chambolle Musigny van Amiot Servelle. Verder bood de wijn aroma?s van rode kers met zoethout en een vleugje tabak (of toch de cacao van de kurk???) De kern van het kleine rode fruit bood een uitstekende balans voor de tannines, die nog ruimschoots aanwezig waren. Niet te complex maar gewoon sappig. Uitstekende lengte. Wat overigens ook opmerkelijk was, is het feit dat er residu aanwezig was in de fles. Iets wat ik bij Bourgogne toch maar zelden tegenkom.
Het grappige is dat ik al eerder zijn 'grotere' broer had gedronken, te weten de 1er Cru (1998) maar die legt het in deze 'test' toch af.
En nu moet de derde verrassing nog komen........................een Chassagne Montrachet van Ramonet!
Cijfer: 9- |