Hoewel aftakeling voor de betreffende wijn een te harde conclusie is, kan worden vastgesteld dat deze wijn nog prima is te drinken, maar wel op zijn retour is. Wellicht heb ik hem te lang in ?de kelder? laten liggen.
Het gaat hier om een Latricières Chambertin van het domaine Duroche uit Gevrey-Chambertin. Het perceel wat ten zuiden ligt van de grote Cru?s brengt wijnen voort die meer aansluiten bij zijn directe buurman. (wijnvelden van Morey St. Dennis)
De Grand Cru uit 1994 heeft een diep roodbruine kleur en is bijzonder helder. Direct na het opentrekken van de fles komen bij het inschenken van de wijn verschillende aroma?s van klein zwart fruit en specerijen vrij. Natuurlijk ook weer de zweem van natte aarde die zelfs wat klei-achtigs heeft. In de verte neem ik nog tonen van kaneel en aardbeien waar, maar het is duidelijk dat deze wijn zijn kracht aan het verliezen is. Hij heeft totaal geen lengte en tannines zijn ver te zoeken. Verder doet hij 'vlak' aan.
Erg jammer. Dit is (denk ik) een klassiek gevalletje van ?te lang laten liggen?. Iets waar de wijn zelf niets aan kan doen en waarvan de schuld is te zoeken bij zijn eigenaar. |