Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact
GebiedenDe Bourgogne bestaat uit een 5-tal wijndistricten: Chablis/Grand Auxerrois, (al wordt Auxerrois tegenwoordig ook als apart gebied gezien) Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise en Mâconnais.

Via de navigatieknoppen aan de linkerzijde kunt u ‘afdalen’ binnen een district. Vervolgens ziet u de dorpen van het district en kunt u verder naar de bij ons bekende wijnhuizen van de betreffende plaats. Gaat u hier nog ‘dieper’ dan ziet u de wijnen van het gekozen wijnhuis. Mocht een van de wijnen al eens zijn geproefd, ziet u rechts direct de proefnotitie. U kunt zelf ook proefnotities plaatsen. (zie proefnotities)

Courtesy of BIVB: BourgogneMomenteel kan het  voorkomen dat er bij een wijnhuis nog geen wijnen staan. In dit geval hebben we nog geen gegevens binnen van het betreffende Domaine. Komt uw favoriete wijnhuis nog niet voor? Meldt het ons. Wij zorgen er dan voor dat ook deze gegevens worden toegevoegd aan ons bestand.

Voor dit bestand maken we  gebruik van verschillende bronnen. Van Kamer van Koophandel tot het Franse telefoonboek,van ‘goudengids’ tot het officiële register voor biologische wijnbouw. Zelfs de plaatselijk VVV wordt niet overgeslagen.

Zo kan het voorkomen dat er van hele kleine gemeenten slechts één wijnboer vermeld staat. Dit in tegenstelling tot de grote en vaak bekende plaatsen waar op ieder hoek van de straat een wijnhandelaar zit.

Dat er in de Bourgogne nogal wat wijn wordt geproduceerd kunt u opmaken uit de productiegegevens per district. (En dit, terwijl de Bourgogne maar een relatief klein wijngebied is)

Voor de goede orde vermeld ik dat al het kaartmateriaal afkomstig is van de BIVB uit Beaune.

District

 

Productie ( hl )

Wit

Rood

 

 

 

 

Chablis / Grand Auxerrois

 

103501

19266

Côte de Nuits

 

52823

128575

Côte de Beaune

 

91930

136759

Côte Chalonnaise  /  Mâconnais

 

118391

110933

 

 

 

 

Totaal

 

366645

395533

                                                                              Productiecijfers ©BIVB 2003