Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Appellation bewegwijzering Bourgogne bijna afgerond.

5-02-2008


Het project van de BIVB om de appellations ‘zichtbaar’ te maken in de wijngaarden van Bourgogne nadert zijn voltooiing. Nog voor het einde van januari zullen de AOC’s herkenbaar zijn door middel van een ‘wegwijzer’.


Als laatste worden de wijnvelden van de Côte de Beaune voorzien van een naambordje. Behalve de aanduiding dat het een Bourgogneveld betreft, zal de volledige naam van de betreffende AOC op het bord weergegeven staan. In het Côte de Beaune gebied worden in totaal 58 naamborden geplaatst. (inclusief 10 grand Cru’s)

Al in 2005 was een start gemaakt met het plaatsen van dergelijke palen in Grand Auxerrois. In totaal zijn er 372 borden geplaatst en vullen deze de  reeds bestaande route bewijzering aan.

Het hele project werd gefinancierd door het Bureau Interprofessionnel des Vins De Bourgogne  (BIVB)  samen met het Conseil Régional en de 3 Conseils Généraux van de Yonne, de Côte-D'Or en Saône-et-Loire.


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht