Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Tastings / De Wijngids organiseert opnieuw unieke wijnvakantie!

1-02-2008


De Bourgogne is een van de meest tot de verbeelding sprekende wijnstreken van Europa. Vanuit hier werd de wijncultuur over Europa verspreid door de monniken van de kloosters van Cluny en Vougeot. Een Bourgondisch leven is hier geen wens meer, maar de werkelijkheid van alle dag.


Tastings / De Wijngids organiseert net als in 2007 in de periode  van 21  tot  26 september 2008 een uitgebreide kennismaking met de wijnen uit de Bourgogne. U verblijft tijdens de wijnvakantie in een uitstekend landhuis met verwarmd zwembad, op basis van logies en ontbijt, de wijncursus Bourgogne, excursies, transfers, het champagnewelkom en een viergangendiner met lokale specialiteiten. Het landhuis ligt tegen het decor van een van de allermooiste valleien van de Côte d’ Or, vlakbij het kasteel van La Rochepot in het dorpje Baubigny.

La Rochepot, vlak in de buurt...

U reist op eigen gelegenheid naar de Bourgogne, waar de ontvangst op zondag rond 17.00 uur is gepland. Na het champagnewelkom krijgt U rond 19.00 uur een diner geserveerd met specialiteiten van de streek en met uiteraard wijnen uit Bourgogne.

 

Na het ontbijt starten we telkens om 10.30 met de bijeenkomst. Rond 14.00 uur eindigen we de dagelijkse cursus. We behandelen achtereenvolgens de substreken Chablis, de Côte de Beaune, de Chalonnais en Maçonnais en ten slotte de Côte de Nuits. Op een tweetal middagen is bovendien een excursie gepland naar een gerenommeerd wijndomein in de buurt van het vakantieadres.

Op de andere twee middagen en alle avonden bent U vrij om de streek op eigen wijze te leren kennen. De omgeving leent zich voortreffelijk om allerlei wijndorpen te bezoeken en boeren te ontmoeten, wijnen te kopen etc. En natuurlijk krijgt U waardevolle adviezen over wijnaankopen en bv. winkels die U beter kunt mijden.

En Bourgogne zonder Beaune is natuurlijk onmogelijk...
Na een vroeg ontbijt op vrijdagochtend vertrekt U weer naar huis.

De kosten per persoon zijn divers (zie bijlage) en afhankelijk van het kamertype en de bezetting per kamer of appartement. Het is  mogelijk dat U zelf de cursus volgt, terwijl uw partner alleen van de logies- en ontbijtmogelijkheid gebruik maakt. De omgeving leent zich bv. perfect voor schitterende wandelingen. Alle verblijven hebben ruime tweepersoonsbedden. U dient zelf voor linnengoed en badlinnen te zorgen. Een dekbed en kussen zijn aanwezig per bed.

Voor het bereiden van een (ev. gezamenlijke) lunch en het diner is er een goed uitgeruste keuken. Natuurlijk kunt U ook gebruik maken van de vele restaurants in de omgeving, van eenvoudig tot en met driesterrenniveau in Chagny. Vlakbij zit Le Chassagne, onlangs uitgeroepen tot het beste restaurant van de hele Bourgogne.

U kunt zich vanaf heden per e-mail inschrijven voor deze cursus.

Na aanmelding verzoek ik U een aanbetaling te doen van 30% van het cursusbedrag per reservering. Bij een annulering voor 1 augustus a.s. ontvangt U 80% van de aanbetaling terug, na die datum is geen restitutie mogelijk van het aanbetaalde bedrag. Drie weken voor aanvang ontvangt U een bericht over het restantbedrag.

Deze reis wordt georganiseerd door Louis Janssen, wijnschrijver voor o.a. Proefschrift Wine & Food Professional.

Adres Tastings / De wijngids:

Aragorn 24
5663 RS  Geldrop
lwmjanssen@onsbrabantnet.nl 
       


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht