Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Dalende wijnvoorraden in Bourgogne.

23-01-2008


De wijnvoorraden die door de wijnboeren van Bourgogne worden gehouden nemen af. Dit is op te maken uit de publicaties van de douane en accijnsautoriteiten, welke de volumes bijhouden die in de kelders van domaines blijven staan na een seizoen.


In 2007: 1.31 miljoen hectoliter, wat beduidend lager is dan het gemiddelde van 1,5 miljoen hectoliter. De laatste keer dat dit niveau werd bereikt was in juli 2000. Het betekend in ieder geval een daling van 13% ten opzichte van 2006 en heeft betrekking op alle AOC’s, zowel wit (-12%) als rood (-15%).

Er zijn verscheidene oorzaken die aan deze daling ten grondslag liggen. Ten eerste, beperkten de strengere selectieprocessen het volume van oogsten in 2006 en 2007. Bovendien is de wereldwijde consumptie van Bourgognewijnen gestegen. Dit laatste mede door de groeiende vraag naar betere kwaliteit en het feit dat het momenteel ‘in de mode’ is om Chardonnay en Pinot Noir te drinken. Al deze factoren zijn hebben een zeer gunstig effect gehad op de export van Bourgognewijnen.


                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht