Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


DRC voert de boventoon bij megaveiling in New York.

18-10-2007


Een privé wijnkelder met een geschatte waarde van ca. $ 20 miljoen, gaat volgende week onder de hamer bij het New Yorkse veilinghuis Acker Merrall & Condit.


De veiling van de 11.474 flessen vindt plaats op 26-27 oktober. Het in Manhattan gesitueerde veilinghuis heeft aan deze verzameling een complete pagina in de New York Times gewijd en scandeert dat het de belangrijkste veiling van 2007 is.  

Zoals gebruikelijk  bij dit soort veilingen gaat het om een ‘ anonieme’ verkoper, die door veilingdirecteur John Kapron gekscherend wordt aangeduid als de man met de gouden kelder.

De 1959 lots, bestaan voor een belangrijk deel uit rode Bourgognewijnen.  Naast de 4.838 normale flessen worden ook 223 magnums, 11 jeroboams en twee methuselahs aangeboden. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld de partij van 1297 flessen van het Domaine de la Romanée-Conti, waarvan de oudste fles stamt uit het jaar 1919.

Naast de DRC wijnen staan ook 649 flessen van Leroy op de lijst en 516 van Jayer. Ook liefhebbers van ander topdomaines zoals Rousseau, Coche-Dury, Leflaive Niellon en Ramonet zullen niet worden teleurgesteld. Met name het laatst genoemde wijnhuis heeft met 681 flessen Montrachet een groot aandeel in de veiling.
                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht