Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Nieuw contract Hospices de Beaune

14-06-2007


De verschillende veilinghuizen zijn de laatste tijd veel in het nieuws. In dit geval is het Christie’s die een contract heeft gesloten voor het leiden van de jaarlijkse veilingen van het Hospices de Beaune tot 2010.


Christie's nam vanaf 2005 de nu 146 jaar oude veiling voor haar rekening, wat resulteerde in een omzet die de  € 5 miljoen grens raakte. Ook in 2006 waren de opbrengsten hoog. Dit in tegenstelling tot de voorgaande jaren waarvan de opbrengsten steeds lager uitkwamen. (met uitzondering van 2003)

De veiling  wordt over het algemeen gezien als een goede graadmeter voor de te verwachte prijzen van de Bourgognewijnen. Dit jaar wordt de veiling gehouden op 18 november. Christie’s zelf doelt op een grotere internationale belangstelling voor de veiling en zal naar alle waarschijnlijkheid een on-line biedsysteem introduceren. Tijdens de laatst gehouden wijnveiling in New York was het on-line bieden al een groot succes.

                           


Ga terug naar nieuwsoverzicht