Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Verkoop van Bourgogne „door het dak“ in de V.S. bij wijnveiling.

8-06-2007


De recentelijke record verkoop van één kist met Bourgognewijnen is een direct gevolg van de massale interesse van de Amerikanen voor dit gebied, aldus een woordvoerder van het bekende veilinghuis Christie’s uit New York.


Het veilinghuis beweert dat  $ 237.000,--  is  betaald voor één kist Romanée-Conti uit 1985, wat het de duurste kist Bourgognewijn maakt uit de geschiedenis die ooit onder de hamer is gegaan. De partij werd gekocht door een anonieme Aziatische bieder tijdens de Mei veiling van het eerder genoemde veilinghuis uit New York.

Overigens waren er meer ‘kapers op de kust’ om deze kist te pakken te krijgen. Volgens Richard Brierley, manager van de wijnverkoopafdeling van Chiristie’s USA, waren er veel gegadigden die grif  $ 100.000,-- voor de kist neer wilden te tellen.

De verkoop van Bourgogne wijnen op de Amerikaanse markt is fors gestegen, van een magere 10% een paar jaar geleden tot  40% in de afgelopen periode.

Overigens bracht de veiling in totaal een slordige $ 2,56 miljoen op. Opmerkelijk hierbij is dat er kopers vanuit China, Japan, Hongkong, Europa en de Verenigde Staten met succes deelnamen aan de veiling via het internet.                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht