Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Gezonde prijsstijging tijdens de veiling van Hospices de Nuits.

29-03-2007


Afgelopen weekend is de veiling van het Hospices de Nuits (Saint-George) gehouden in Dijon. Ten opzichte van vorig jaar zijn de prijzen voor rode en witte Bourgogne, die het label mogen dragen van het Hospice, gemiddeld met zo’n 12% gestegen.


Tijdens deze liefdadigheidsverkoop werden 133 vaten rood en wit geveild met een totale opbrengst van  € 484.700,--. De stijging van 11,5% voor rode- en 12,5% voor witte bourgogne is opmerkelijk te noemen gezien de verkoop van de vorige (zeer veel belovende) wijnoogst van 2005.

De hoogste prijs die betaald is voor één enkele partij was € 5.300,-- voor twee vaten Nuits-Saint-Georges 1er Cru „Les Terres Blanches“ Cuvée Pierre De Pême.

Minder bekend en 100 jaar jonger dan het befaamde  Hospices De Beaune wordt deze veiling, die veel particuliere kopers trekt, hoofdzakelijk gesteund door négociants.  Dit terwijl de Hospices de Beaune veiling, die ieder jaar plaats vindt in november, de laatste keer afgehandeld werd door het beroemde Britse veilinghuis Christies, juist om meer personen en bedrijven aan te trekken van buiten de wijnregio.

De opbrengst van de veiling van het Hospices de Nuits gaat  naar ARSEP, een liefdadigheidsinstelling die onderzoek naar multiple sclerose ondersteunt.                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht