Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Tastings organiseert unieke wijncursus in de Bourgogne.

24-03-2007


De Bourgogne is een van de meest tot de verbeelding sprekende wijnstreken van Europa. Vanuit hier werd de wijncultuur over Europa verspreid door de monniken van de kloosters van Cluny en Vougeot. Een Bourgondisch leven is hier geen wens meer, maar de werkelijkheid van alle dag.


Tastings organiseert in de periode zondag 6 mei tot vrijdag 11 mei 2007 een uitgebreide kennismaking met de wijnen van Bourgogne. U verblijft tijdens de cursus in een landhuis met verwarmd zwembad, op basis van logies en ontbijt, tegen het decor van een van de mooiste valleien van de Côte d’ Or, vlakbij het kasteel van La Rochepot in het dorpje Baubigny.

U reist op eigen gelegenheid naar de Bourgogne, waar de ontvangst op zondag rond 17.00 uur is gepland. Rond 19.00 uur krijgt U een diner geserveerd met specialiteiten van de streek en met uiteraard wijnen uit Bourgogne.

Na het ontbijt starten we telkens om 10.30 met de bijeenkomst. Rond 13.00 uur eindigen we de dagelijkse cursus. We behandelen achtereenvolgens de substreken Chablis, de Côte de Beaune, de Chalonnais en Maçonnais en ten slotte de Côte de Nuits.

Op dinsdagmiddag is een excursie gepland naar een gerenommeerd wijndomein, terwijl U op donderdagmiddag (facultatief) mee kunt lunchen bij Le Table d’ Olivier te Puligny Montrachet (een driegangenlunch met ruim 10 begeleidende wijnen à 39,00 euro p.p.).

Op de andere middagen en alle avonden bent U vrij om de streek op eigen wijze te leren kennen. De omgeving leent zich voortreffelijk om te wandelen, allerlei wijndorpen te bezoeken en boeren te ontmoeten, wijnen te kopen etc.

En Bourgogne zonder Beaune is natuurlijk onmogelijk. Na een vroeg ontbijt op vrijdagochtend vertrekt U weer naar huis. 

Blosson de BourgogneDe kosten per persoon zijn afhankelijk van het kamertype en de bezetting per kamer of appartement (zie prijsbijlage). Het is mogelijk dat U zelf de cursus volgt, terwijl uw partner alleen van de logies- en ontbijtmogelijkheid gebruik maakt. Alle verblijven hebben ruime tweepersoonsbedden.

U dient zelf voor linnengoed en badlinnen te zorgen. Een dekbed en kussen zijn aanwezig per bed.
Voor het bereiden van een (gezamenlijke) lunch en het diner is er een goed uitgeruste keuken.Natuurlijk kunt U ook gebruik maken van de vele restaurants in de omgeving, van eenvoudig tot en met driesterren-niveau in Chagny. 

U kunt zich vanaf heden inschrijven voor deze cursus via tastings@12move.nl .
In verband met de drukte bij Le Table d’ Olivier verzoek ik U om tevens te vermelden of U van deze mogelijkheid gebruik maakt. 

Adres Tastings:

Aragorn 24
5663 RS  Geldrop                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht