Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Bestuursvoorzitter Glasgow Rangers koopt wijngaard in Bourgogne.

26-11-2006


Voetbalvoorzitter David Murray heeft voor iets meer dan 4,3 miljoen euro de wijngaarden van Domaine Jessiaume (Santenay) gekocht. Dat meldt de krant The Scotland on Sunday.


Murray, een vriend van Hugh Johnson en bekend wijnverzamelaar had al sinds 2005 het Chateau Routas ( 230 ha) in de Provence in bezit. Bovendien  kocht hij ook vorige maand Edinburgh Wine Importers op. Het Domaine Jessiaume bestaat uit circa 14 ha wijnstokken in de ‘regio’ Santenay die Clive Coates, een Bourgogne expert van Decanter Magazine,  beschijft als ‘het laatste belangrijke dorp van de Cote D’or. Jessiaume produceert onder andere 1er Crus uit Santenay, Volnay, Beaune en het niet te onderschatten Auxey Duresses.

Volgens The Scotland on Sunday is Murray ondertussen al weer verder aan het zoeken naar wijnhuizen in de ‘edele’ regio’s van Frankrijk om zijn wijnactiviteiten verder uit te breiden. ‘Daarbij wordt Bordeaux en het Rhonegebied niet overgeslagen’. Ondanks dat het Domaine Jessiaume wordt ingelijfd bij Murray International Holdings, zal de dagelijkse leiding gewoon in handen blijven van de broers Marc en Pascal Jessiaume en zal de naam van het wijnhuis niet veranderen. ‘ De broers kunnen zich nu volledig concentreren op de kwaliteit van de wijn, terwijl wij de commerciële kant oppakken’, aldus Murray.

De broers Jessiaume samen met Connery en MurrayDavid Murray is de op vier na rijkste man van Schotland met een geschat vermogen van circa 650 miljoen pond. Dit fortuin heeft hij vergaard in de metaal industrie.Rest nog de vraag of Murray de enige investeerder is in Domaine Jessiaume. Hij is namelijk meerdere malen gespot op het Domaine met zijn grote vriend Sir Sean Connery…..                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht