Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Antonin Rodet lijft Maison Dufouleur Père et Fils in.

13-01-2007


Antonin Rodet heeft via een persbericht op de internetsite bekend gemaakt dat het Maison Dufouleur Père & Fils heeft ingelijfd . Tevens voegen zij Clos De Thorey toe aan de domaines van de Rodet groep.


- Antonin Rodet lijft Maison Dufouleur Père et Fils in. - 

 

De in Mercurey gevestigde Rodet groep, welke in 1875 werd opgericht, is een volledige dochteronderneming van Sequana Capital. De overkomst betekent alleen de handelsactiviteiten van Dufouleur en het 10,5 ha grootte landgoed Domaine Barbier. Het Domaine Guy Dufouleur valt niet binnen de scope van de acquisitie, echter hebben zij wel een contract ondertekend voor leveringen aan de nieuwe Rodet-Dufouleur groep.

 

Met een traditie van wijnhandel en –productie, die van vader op zoon al meer dan 400 jaar wordt doorgegeven, is de naam Dufouleur Père et Fils een lang gevestigde naam in de wijnindustrie van Bourgogne en staat bekend om zijn ervaring en zijn constante zoektocht naar kwaliteit.

 

Philippe Vidal, voorzitter van Rodet, gaf aan dat “deze strategische aanwinst een belangrijke ontwikkeling is in de geschiedenis van Antonin Rodet en betekent de terugkeer van Rodet naar de belangrijke groep van wijnhuizen uit Bourgogne”.

 

Xavier Dufouleur, die ook in de toekomst bij de commerciële activiteiten van Maison Dufouleur Père et Fils betrokken zal blijven, voegde toe: „Ik heb het genoegen om lid te worden van de Rodet Groep. Dit ‘lidmaatschap’ biedt nieuwe perspectieven, zoals bijvoorbeeld de export, welke voorheen niet mogelijk waren geweest’.

 

 

- Le Clos De Thorey wordt een “Domaine Rodet”. -

 

Le Clos De Monopole Thorey, een 1er Cru landgoed van 3 hectare groot in Nuits-Saint-Georges , is ook toegevoegd aan de lijst van “Domaines Antonin Rodet”. Andere opmerkelijke landgoederen op deze lijst zijn o.a. het Domaine du Château De Rully (30 Ha) en het Domaine du Château De Mercey (48 Ha). In 2008 zal Antonin Rodet beginnen met de verkoop van de wijnoogst van 2006. Nadine Gublin, de keldermeester van het huis, is enthousiast over Le Clos De Thorey: „Dit prachtige heuvelland kijkt uit naar het oosten en ligt in een volkomen geventileerd gebied in het noordelijke deel van Nuits-Saint-Georges. gevestigd. Dit zorgt ervoor dat we een geraffineerde volbloed wijn met zeer zuiver fruit met de wijnoogst van 2006 kunnen produceren.“                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht