Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Oogstverwachting 2005

14-10-2005


Ook in de Bourgogne is er volop reden tot tevredenheid over de kwaliteit. Na een warme, droge zomer en pas in augustus een beetje lang verwachte regen startte de pluk startte hier in de tweede helft van september onder zeer gunstige omstandigheden.


Producenten die te vroeg waren begonnen, konden op hun schreden terugkeren en rustig nog even wachten. Chardonnay was dit jaar het eerst aan de beurt. Naar verwachting zal die uitgebalanceerde, aromatische wijnen op gaan leveren. Pinot noir is in de regel zeer rijp binnengehaald met bovendien dikke schillen. De gezonde staat van de druiven maakte het mogelijk om ze een lange inweking te geven en wijnen met veel kleur en structuur te vinifiŽren. Een andere factor die bijgedragen heeft aan de concentratie van de wijnen is de economische crisis die boeren gedwongen heeft met lagere opbrengsten te gaan werken. Zoals voor de meeste gebieden in Frankrijk geldt ook voor de Bourgogne dat de opbrengst ruim onder het langjarig gemiddelde ligt.

© Wijninformatiecentrum                        


Ga terug naar nieuwsoverzicht