Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Afperser DRC pleegt zelfmoord.

1-08-2010


Domaine De La Romanée-Conti (DRC) eigenaar Aubert de Villaine, heeft zijn afschuw en medeleven uitgesproken na de zelfmoord van de man die het wijnhuis probeerde te chanteren.


Jacques Soltys ( 57), werd afgelopen vrijdag verhangen aangetroffen in het toilet van zijn cel in het huis van bewaring in Dijon.

Soltys was in afwachting van zijn proces wegens een afpersingspoging van DRC en het Domaine De Vogüé in het nabij gelegen Chambolle Musigny. Soltys zoon, welke medeplichtig is aan het misdrijf, is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

Ondanks de aanklacht hoopt de Villaine dat het nu niet meer tot een rechtszaak komt. “hij heeft andere problemen op te lossen nu” , aldus de Villaine welke tevens aangaf het een heel droevig zaak te vinden. Inhoudelijk wilde de eigenaar van het beroemdste wijnhuis uit de Bourgogne niet ingaan op de zaak.

Soltys , die 2 jaar lang een studie deed voor viticulteur, verzond in januari twee brieven naar DRC managers waarin hij dreigde de 1.8 hectare wijngaarden van het Domaine te vergiftigen, en eiste 1 miljoen euro losgeld.

Door adequaat politieoptreden kon hij snel worden ingerekend.

Domaine De Vogüé estate manager Jean-Luc Pepin gaf aan, dat het personeel van het wijnhuis nadrukkelijker dan voorheen de wijngaarden in de gaten houdt, maar dat het onmogelijk is bezoekers van de wijnvelden weg te houden.

Vooruitlopend op de rechtszaak tegen de zoon gaf Pepin aan dat dit proces een waarschuwing zal zijn voor anderen met snode plannen, echter kan hij zich ook voorstellen dat gezien zijn beperkte rol in het geheel en hetgeen wat nu  is voorgevallen met de hoofdverdachte, de zaak zal komen te vervallen. Dat besluit ligt echter bij de hoofdaanklager van Dijon, aldus Pepin.                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht