Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Boisset neemt Antonin Rodet over.

3-10-2009


Er waren al veel geruchten (en ontkenningen!), maar inmiddels is er de bevestiging dat de Boisset groep zijn rivaal Antonin Rodet heeft overgenomen.


Zoals we gewend zijn is het overname bedrag niet bekend gemaakt.  Reeds een maand geleden waren er al geruchten toen Boisset in gesprek was met investeringsmaatschappij Sequana Capital, die Rodet in bezit had. De aankoop verstevigd Boisset’s positie als grootste wijnproducent uit de Bourgogne. Binnen Frankrijk bezet Boisset de vijfde plaats.  Andere namen die behoren tot Boisset zijn onder andere Bouchard Aîné et Fils, Domaine de la Vougeraie, Jaffelin en Ropiteau.

Onder de aankoop van de in Cote Chalonnaise gesitueerde Rodet valt ook het bekende, in Nuits Saint Georges gevestigde,  wijnhuis Dufouleur en 90 hectare wijngaarden.  

De overname is voorlopig de laatste in de rij nadat Boisset eerder Raymond Vineyard & Cellar (Napa Valley ) aankocht en toevoegde aan zijn USA portfolio. Met deze transactie kwamen ook de  Loach Vineyards, Lyeth Estate en Fog Mountain in zijn bezit. In maart van dit jaar kocht Boisset Société Gabriel Meffre. Door deze overnamen kwamen o.a. de merken La Chasse du Pape en Fat Bastard op zijn activalijst.


                             


Ga terug naar nieuwsoverzicht