Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Drouhin Vaudon

21-06-2009


40 jaar nadat het Bourgondische wijnhuis Drouhin meewerkte aan de heropleving van de Chablis wijnregio, brengt het maison haar Chablis voortaan op de markt onder het Drouhin Vaudon label.


Het gaat om het uitgebreide assortiment Chablis wijnen van Drouhin met inbegrip van de standard AOC's, de 1er Crus, en de Grand Crus zoals Vaudésir, Les Clos en Bougros, welke voortaan op de markt komen als Drouhin Vaudon.

De naam Vaudon komt van een watermolen in een dorp vlakbij de stad Chablis. (zie foto)

Drouhin president  Frédéric Drouhin geeft aan dat het besluit tot de wijziging, welke onder andere bestaat  uit een verandering  van het etiket, primair genomen is om de verbintenis met de Chablis regio aan te geven.

“De wijzigingen die wij doorvoeren met  ‘re-branding’  de Chabliswijnen naar  Drouhin Vaudon zijn volstrekt logisch uitgaande van het feit dat wij gesitueerd zijn in de Cote D’or, terwijl de Chablis een compleet andere regio is.

De veranderingen komen 40 jaar nadat  Robert Drouhin, de vader van Frédéric,  een selectie van wijngaarden kocht  in het toenmalige verwaarloosde  gebied Chablis.

Als  één van de eerste, in Beaune gevestigde bedrijven, toonde hij interesse voor dit gebied en bouwde een landgoed op van circa 38 hectaren, wat meer  dan de helft is van de totale Drouhin bezit in de Bourgogne. (73 ha)


                           


Ga terug naar nieuwsoverzicht