Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


!! BREAKING NEWS !! Les Climats du Coeur

12-06-2009


Een groep van vooraanstaande wijnproducenten uit de Bourgogne treft voorbereidingen om 4 zeer speciale wijnen samen te stellen van de 2009 oogst.


De opbrengst zal ten goede komen aan liefdadigheidsinstellingen die in de Côte D'or regio werken.

Het project, genoemd Les Climats du Coeur, zal 1000 kisten van elk vier magnums opleveren, welke alleen on-line worden verkocht voor de prijs van circa € 1200,-- met een maximum van 1 kist per persoon. Iedere kist bevat een Puligny-Montrachet 1er Cru, een Meursault 1er Cru, een Vosne-Romanée 1er Cru en een Gevrey Chambertin 1er Cru.

De wijnen zullen in de herfst van 2011 beschikbaar komen. Indien u geïnteresseerd bent kunt u terecht op de site climats-du-coeur.com waar de verkoop  in de middag  van 26  juni aanstaande om 14:00 uur (Franse tijd) van start gaat. Ik vermoed dat het dringen wordt !!

De totale opbrengst van de verkoop gaat naar Restos du Coeur, een liefdadigheidinstelling die de ‘behoeftige’ voedt,  maar ook  naar diverse andere doelen welke gelinkt zijn aan de  Abbaye van Citeaux, Couvent De Béatitudes en Abbaye De St.-Vivant.

Het elitegezelschap die voor dit project zorg draagt  zijn niet de eerste de beste:

Louis Jadot en Domaine Leflaive voor Puligny Montrachet,
Maison Louis Latour en Domaine Roulot voor Meursault,
Maison Joseph Drouhin en Domaine De La Romanée-Conti voor Vosne-Romanée en Maison Joseph Faiveley en Domaine Dujac in Gevrey Chambertin.

De wijnen zijn een blend zijn van verschillende wijngaarden in elk dorp. Ook  hier weer grote namen. In Puligny bijvoorbeeld, zullen naast Jadot en Domaine Leflaive, Domaines Henri Boillot, Sauzet, Duc De Magenta, Chateau De Puligny-Montrachet, Jean Chartron en Paul Pernot de druiven leveren. De druiven uit Vosne-Romanée zullen komen van Drouhin en Domaine De La Romanée-Conti, Méo-Camuzet, Michel Gros, Comte liger-Belair, Robert Arnoux, Lamarche, prieuré-Roch, Jean Grivot, Confuron-Cotetidot en Bernard Gros.

Natuurlijk is de aanschaf van een kist een kostbare zaak gezien de prijs van (circa) € 300,-- per magnum, echter vertegenwoordigt het de éénmalige kans om unieke flessen te kopen uit de Bourgogne. En als u een liefhebber bent van deze wijnregio, is het de  manier om iets terug te doen voor de ‘minder gelukkigen’ die wij waarschijnlijk nooit zien als we in de Bourgogne zijn.

                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht