Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Bourgogne en Maule (Chili) sluiten overeenkomst.

11-06-2009


De wijnregio’s Bourgogne en Maule (Chili) hebben een overeenkomst getekend voor kennisuitwisseling en samenwerking.


De overeenkomst werd ondertekend als deel van het staatsbezoek aan Frankrijk van de Chileense president Michelle Bachelet, die voorouderlijke wortels heeft in Chassagne-Montrachet.

De overeenkomst tussen de beide wijnregio’s moet  onderzoek, investeringen en uitwisselen van technologie vergemakkelijken. In de maand juli  zullen overheidsambtenaren van Bourgogne naar Chili afreizen en een specifieke werkagenda opstellen voor de komende tijd.

Maule, in het zuidelijke deel van de Centrale Vallei, ongeveer 250km ten zuiden van de hoofdstad  Santiago, is de grootste wijnproducerende regio van Chili.  Het vertegenwoordigt 43% van de 120.000 hectaren wijngrond van het land. De overgrote meerderheid van de ongeveer 75 wijnproducenten in het gebied zijn niet geregistreerde kleine kwekers, die meestal druiven aan wijncoöperaties leveren.

Terwijl Maule gekend is om  zijn Carmenere en Cabernet – Sauvignon, zeggen Chileense oenologen  dat er een grote toekomst ligt  voor  de Pinot Noir, dichtbij de kust.  Export manager Carlos Lamoliatte  van Maule producent  J.Bouchon gaf in een commentaar aan dat deze stap verstrekkende gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van het Chileense wijngebied. “wij hebben nog veel te leren van de Bourgogne. Voor de lange termijn kan deze overeenkomst vooral de kleine wijnboeren helpen. We hebben goede mensen en zeer goede wijnpercelen. Nu nog de know-how en kapitaal”, aldus  Lamoliatte.

                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht