Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Lagere prijzen voor witte Latour 2007 in de VS.

10-06-2009


Louis-Fabrice Latour is in de Verenigde Staten deze week, om zijn witte 2007 wijnen te promoten. Belangrijke strategie dit jaar is een aanzienlijke prijsdaling.


Zijn witte wijnen worden aangeboden aan de handel tegen beduidend lagere prijzen dan de witte productie uit het oogstjaar 2006. De villagewijnen zijn zo’n 24% voordeliger, de 1er Cru 35% en de Grand Cru wijnen zelfs 38%. Vooralsnog betreft de prijsdaling alleen de Amerikaanse markt.

In deze moeilijke economische tijden, is deze prijsdaling het juiste signaal naar de consument. Tegenwoordig lijkt de prijs belangrijker dan de kwaliteit van de wijn. Daar waar de categorie wijnen tussen $10 tot $20 nog goed verkoopbaar zijn, lijken de duurder flessen niet, of nauwelijks aftrek te vinden.

Met deze strategiewisseling hoopt Latour daar nu een verandering in te brengen. Het is nog onduidelijk of deze trend ‘overwaait’ naar Europa.

                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht