Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Nuits-St-Georges producenten doen aanvraag voor Grand Cru status

4-04-2009


Een aantal producenten uit Nuits-St-Georges hebben een aanvraag ingediend voor de Grand Cru status ten behoeve van het perceel Les Saint-Georges bij het Franse Appellation Instituut (INAQ).


De plaatselijke wijnmakers en viticulteurs hebben het instituut gevraagd het aan Premeaux grenzende 1e cru perceel opnieuw te beoordelen op haar status. Wanneer het INAQ zou besluiten de aanvraag te honoreren wordt deze 7,52 ha wijngrond het eerste perceel in de Nuits Saint Georges regio met deze gewilde status. Overigens gaat men ervan uit dat het opnieuw beoordelen vele jaren zal vergen.

Ook de bekende producent Thibault Liger-Belair, die betrokken is bij het verzoek,  is zich bewust van de lange doorlooptijd van de aanvraag:  “als je kijkt naar de tijd die het heeft gekost voor het perceel La Grande Rue in Vosne Romanée, moeten wij wel een lange adem hebben. Daar duurde het maar liefst 7 jaar voor het de Grand Cru status kreeg toegewezen. En dat, terwijl het grondstuk ligt ingesloten tussen Romanée Conti en La Tache!”

Liger-Belair,  Erwan Faiveley, the Gouges familie en  Jerome Chezeaux, zijn de drijvende kracht achter het upgradeverzoek van Les Saint-Georges.  Frederic Magnien, die geen ‘deelnemer’ is aan de aanvraag en normaliter alleen duiven inkoopt,  geeft aan dat het genoemde perceel met gemak het niveau haalt van een doorsnee Grand Cru.

Zoals inmiddels gebruikelijk was het INAQ niet bereikbaar voor commentaar.


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht