Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Nicolas Potel ontslagen bij Labouré-Roi.

27-03-2009


Betrouwbare bronnen wisten gisteren te melden dat Nicolas Potel, die als négociant onder eigen naam een complete lijn Bourgogne wijnen op de markt brengt, ontslagen is door moederbedrijf (en eigenaar) Labouré-Roi.


Het nieuws, wat vandaag uit een andere bron werd bevestigd, is zeker opmerkelijk te noemen, daar Potel met succes circa 80.000 flessen wijn per jaar wist te slijten. Details over het ontslag ontbreken nog.

De zoon van de overleden Gérard Potel, die het Domaine De La Pousse D'or leidde in Volnay, richtte zich voornamelijk op de négociant markt uit de Côte D'or regio en stond bekend om zijn kwaliteitswijnen. In 2004 werden de naam en het bedrijf van Nicolas Potel verworven door Armand en Louis Cottin van Labouré-Roi.

Potel maakte Bourgognes in traditionele stijl en liet de wijnen vinifiëren met minimale interventie.  Onlangs nog gaf Potel aan enthousiast te werken aan een eigen domaine. Of hier ook de grondslag ligt voor zijn ontslag is niet bekend.


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht