Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Proeverij Le Vieux Jean Vins

23-10-2008


Zoals reeds eerder aangekondigd, vond op zondag 19 oktober de najaarproeverij plaats van wijnimporteur Le Vieux Jean Vins uit Delft.


Porte du Bourgogne mocht zich verheugen op een uitnodiging  voor deze proeverij  waar wij, vanzelfsprekend, niet verstek wilden laten gaan.

Le Vieux Jean Vins  importeert o.a.  Elzas-, Rhone-, Languedoc en Bordeauxwijnen, maar primair spelen  de Bourgognewijnen de hoofdrol. Dit bleek ook tijdens de proeverij: van de 72 te proeven wijnen was maar liefst tweederde afkomstig uit de Bourgogne.  In tegenstelling tot veel andere ‘tastings’ , welke vaak worden georganiseerd in fantasieloze hotelzalen,  vond deze proeverij plaats in het sfeervolle proeflokaal van de importeur, wat gevestigd is achter het gelijknamige restaurant.

Proeflokaal Le Vieux Jeans in DelftNadat eigenaar Robert Polman enkele jaren geleden een Bourgogne Pinot Noir onder eigen naam succesvol op de markt bracht, heeft hij nu ook een verwachtingsvolle witte Santenay  aan zijn label toegevoegd. Verwachtingsvol omdat deze witte wijn van het perceel En Charron één van de verrassingen bleek tijdens de proeverij.  Dit perceel, met zijn  zeer steile hellingen ten noordwesten van Santenay,  is van oorsprong van Domaine Sorine et Fils. Klaarblijkelijk heeft Polman goede afspraken omtrent het pachten van een deel van de grond.

Onlangs heeft  Polman samen met een  ploeg plukkers de oogst van 2008 binnengehaald. Een oogst die in ieder geval, qua kwaliteit, veelbelovend lijkt. 

De proeverij heeft in ieder geval een aantal proefnotities opgeleverd waarvan ik er enkele in de komende weken op de site zal publiceren. Hierbij zit ook de witte Santenay En Charron van de importeur, waarmee hij wat mij betreft aantoont dat prijs en kwaliteit wel degelijk samen gaan. Ik kan dan ook alle rechtgeaarde Bourgondiërs (maar ook andere witte wijn liefhebbers) adviseren deze wijn eens te proeven.  Voor deze wijn en voor alle andere wijnen kunt u terecht op de website.   


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht