Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Béjot koopt Moillard.

25-06-2008


Nuits St.Georges - 23 juni 2008 – Vandaag is bekend gemaakt dat Béjot, een groot bedrijf dat wordt bestuurd door de in Meursault gesitueerde Vincent Sauvestre, het wijnhuis Moillard heeft gekocht.


Moillard, die in 1850 als négociant startte, had in de loop der tijd ook zo’n 30 hectare aan wijngaarden ‘vergaard’ in de Côte d'Or.  

In de afgelopen jaren waren er al diverse wijzigingen doorgevoerd bij Moillard. Zo werd in 2006 Bernard Zito ingehuurd op toezicht te houden op de wijnbouw en om deze om te vormen naar een organische cultuur. In dat zelfde jaar werd (vlak voor de wijnoogst van dat jaar!) Isabelle Lenet benoemd als wijnmaker. Lenet  werkte op dat moment al 17 jaar in het laboratorium van Moillard.

Met de wijnoogst van 2007, kwam ook Pascal Marchand aan boord bij Moillard. Marchand en Zito werkten in het verleden al eerder samen bij het bekende Domaine De La Vougeraie. (1999-2005)

Of de overname iets te maken heeft met het feit dat Moillard de laatste jaren wijnen produceerden waarvan de kwaliteit nogal inconsistent was, is onduidelijk. Ook is niet bekend gemaakt wat Béjot voor plannen heeft met Moillard voor de toekomst.


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht