Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Bourgogne wijnen straks uit BelgiŽ ?

12-09-2007


Steeds vaker duiken er berichten op dat, gezien de opwarming van de aarde, BelgiŽ in de toekomst niet alleen bekend zal staan om z'n bieren, maar ook om haar topwijnen.


Wat de Belgen betreft kan de temperatuurstijging niet snel genoeg gaan. Des te eerder is het land geschikt voor de productie van superwijnen. Al eerder stond het in de kranten dat de beroemde pinot noir druif binnen 50 jaar verdwenen zal zijn uit de Bourgogne. Iets waar we ons bij Porte du Bourgogne heel weinig van voor kunnen stellen. De Belgische wijnen van nu worden al steeds beter, maar de temperatuurstijging geeft onze zuiderburen een duw in de goede richting, zo schrijft een Belgisch dagblad. In BelgiŽ wordt het steeds warmer, waardoor de druiven lekkerder worden, zegt Pancho Campo, voorzitter van de Spaanse wijnacademie en vinoloog. "Klopt volledig", beaamt Jaap van Rennes, wijnboer en eigenaar van het Wijnkasteel Genoelselderen. "Wij hebben nu het klimaat dat ze honderd jaar geleden in de Bourgogne hadden. En dat is de beste wijnstreek van Frankrijk! Bij deze laatste opmerking sluiten wij ons natuurlijk graag aan.                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht