Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Meeldauwschade Bourgogne vooralsnog beperkt.

16-07-2007


De meeldauwplaag die door de grote vochtigheid van de laatste tijd vooral in Bordeaux maar ook in andere Franse wijnstreken veel schade heeft aangericht, lijkt grotendeels aan de Bourgogne voorbij te gaan.


Dit is vooral toe te schrijven aan het koude weer voor deze tijd van het jaar, zeggen locale boeren. Ondanks dat grote schade vooralsnog uitblijft, is er in Côte Chalonnaise  wel sprake van enige schade van betekenis.

Christine Monamy, die de oogstvoorwaarden namens de BIVB controleert, vertelde aan het wijnmagazine Decanter dat ondanks de meeldauw in het gebied aanwezig was, het  koude weer heeft voorkomen dat de schimmels verder konden ontwikkelen.

Ondanks het koude weer in heel Frankrijk, ligt de oogst van de Bourgogne bijna één maand voor op schema. Dit is voornamelijk te danken aan het warme voorjaar. Zoals het er nu naar uitziet zal er, afhankelijk van het district, tussen half augustus en begin september worden geoogst.

„Gemiddeld, is het gebied drie weken voor het oogsttijdschema,“ aldus Monamy. „Hoewel je de twee wijnoogsten niet kunt vergelijken, zijn wij negen dagen voor op de wijnoogst van 2003.“                             


Ga terug naar nieuwsoverzicht