Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Mei-maand, veilingmaand.

8-05-2007


De wijnverzamelaars kunnen er maar geen genoeg van krijgen: veilingen. Hier vinden zij hun kans om toch die ene bijzondere wijn op de kop te tikken tegen een goede prijs(dit laatste valt overigens te betwijfelen).


In mei zullen (wereldwijd) bijna tweemaal zoveel zeldzame wijnen worden geveild dan in dezelfde maand in 2006. De ‘honger’ van de verzamelaars naar wijnschatten en trofeeën schijnt onverzadigbaar te zijn. En dat daar fors voor wordt betaald is duidelijk. Voor bedragen van 5 en 6 cijfers (voor de komma!) haalt men de wenkbrauwen niet meer op.

Vooruitlopend op de grote voorjaarsveiling van het Veilinghuis Glerum (waar Porte du Bourgogne tijdig bij stil zal staan, gezien de grote hoeveelheid Bourgogne) nog wat Bourgondische voorbeelden van elders op deze planeet. Wat te denken van bijvoorbeeld 11 flessen DRC La Tâche 1971 welke ongeveer tussen de $ 26.000,-- en $ 38.000,-- moeten gaan opbrengen in Chicago of, voor de minder gefortuneerde liefhebbers onder ons, 6 magnums Montrachet 1996 van Domaine Ramonet met een maximum geïndexeerde waarde van circa $ 32.000,--.

Verder gaan ook nog 9 flessen Corton Charlemagne Grand Cru van Coche-Dury onder de hamer en zal de wijnafdeling van Christies in New York een exclusieve Jeroboam (met laag nummer!) veilen (index circa $ 27000,--). Ook zal de laatstgenoemde partij een nieuwe eigenaar zoeken voor een dozijn Montrachet ’92. (Domaine Ramonet)

Voor de beginnende veilingkoper is de partij Vosne-Romanée Les Suchots uit ’97 van Dominique Laurent misschien een optie.

Succes met bieden!                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht