Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


La Paulée New York 2007 groot succes!

21-03-2007


Onlangs is voor de 5e keer het galadiner La Paulée gehouden in New York. Dit feest, wat feitelijk één grote wijnproeverij en een kopie van het jaarlijkse oogstfeest in Meursault is, geniet de aandacht van vele (bemiddelde) Bourgogneliefhebbers in de VS.


Het feest in Meursault is niet toegankelijk voor ‘vreemden’, dus organiseren de Amerikanen zelf maar een feestje. Ondanks dat het hier om een  Amerikaanse aangelegenheid gaat, is er een groeiende belangstelling van de Bourgondische wijnhuizen. Zo stonden er dit jaar circa 100 1er- en Grand Cru’s van 35 wijnhuizen op de lijst. Bovendien werden de gasten verzocht om hun beste Bourgogne’s mee te brengen om ze te ‘delen’.

Voor deze bijeenkomst, welke werd georganiseerd door de bekende New Yorkse sommelier Daniël Johnnes, moesten de gasten $ 1400,-- entree betalen. Naast het fabuleuze galadiner onder leiding van chef Daniel Muller konden de gasten dan wijnen proeven van wereldberoemde wijnhuizen uit de Bourgogne. Opvallend was dit jaar dat er naast het normale formaat fles ook veel magnums, jeroboams en zelfs methusalems op tafel kwamen.

Hoogtepunten van de proeverij waren o.a. Ramonet Montrachet 1986, DRC Richebourg 1990, Bouchard Père & Fils Corton 1961, Rousseau Chambertin 1996, DRC Richebourg 1966, Ponsot Clos DE La Roche 1990 en Dujac Clos St. - Denis 1993. Overigens gaan de opbrengsten van de festiviteiten (o.a) naar de New Yorkse organisatie Citymeals on Wheels.

Kijk voor meer informatie op www.lapaulee.com.


                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht