Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Druiven Bourgogne veelbelovend !

15-10-2006


De Pinot Noir- en de Chardonnaydruif, de twee belangrijkste druiven van de Bourgogne, zijn veelbelovend uit de test gekomen. Dit beweert Odile Meurgues die de technische afdeling van het BIVB leidt.


De druiventrossen van zowel de Chardonnay als de Pinot Noir zijn goed gevormd en hebben een overvloed aan lucht. “ Zij zijn uitzonderlijk gezond”. Dit met dank aan de noorder wind, die bijna de gehele zomer over de wijngaarden heeft gewaaid en ervoor gezorgd heeft dat  de wijnstokken konden ontsnappen aan allerlei besmettingen.

Een kenmerk van de Pinot Noirdruif  van dit jaar is de dikte van zijn schil want een aanwijzing is voor een donker kleur en structuur van de wijnen. De druiven staan reeds bol van suiker en het suiker/zuurheidsgehalte is uitstekend in deze fase voor fruit in zijn rijping. Ondanks eerder berichten laten de inleidende ramingen zien dat qua volume de oogst onder het gemiddelde zal zijn, ten opzichte van recentere jaren.

Wij zijn benieuwd wat dit met de prijzen zal doen.                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht