Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Opbrengst Hospice veiling 2009 op twee na hoogste ooit.

16-11-2009


Afgelopen zondag vond de 149 editie van de Hospice de Beaune Veiling plaats. Men kan tevreden terugkijken op het behaalde veilingresultaat.


Na de oogstjaren 2005 en 2000, neemt 2009 een derde plaats in op de ranglijst van veilingopbrengsten. En het scheelde maar weinig want de totale opbrengst van € 5.4 miljoen was net niet genoeg voor een tweede plaats. Ongeveer 500 ‘bieders’ over de hele wereld namen deel aan de veiling van de 799 vaten wijn. Zo’n 40% kocht telefonisch, per fax of via internet.

Reeds tijdens de proeverij werd grote indruk gemaakt de op potentiële kopers door het hoge rijpheidsniveau van de wijnen.

Anthony Hanson van Christies gaf tijdens zijn persconferentie aan dat de buitengewone kwaliteit van de rode cuvées zorgde voor een prijsexplosie.

Overigens sprak men ook een zorg uit over de zuurgraad van de witte wijnen. Hier was overigens weinig van te merken bij de verkoop van de Bâtard Montrachet Cuvée Dames De Flandres,die voor € 57750,- per vat werd verkocht. Een uitschieter bij het rood werd veroorzaakt door de Clos De La Roche Cuvée Cyrot-Chaudron ( €36000,- per vat)                       


Ga terug naar nieuwsoverzicht