Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


7 maart 2009: La Paulee New York

4-02-2009


De Amerikaanse versie van het oogstfeest van de Bourgogne, beter bekend als La Paulee, vindt dit jaar plaats op 7 maart aanstaande in New York.


Vaak bedoeld als de grootste proeverij van Bourgognewijnen gehouden buiten Frankrijk, is La Paulee een jaarlijkse gebeurtenis die in 2000 door sommelier Daniel Johnnes  naar de VS is gehaald.

De Franse versie, welke in 1923  begon als communaal diner onder wijnproducenten, en evolueerde in zijn huidige moderne incarnatie als een extravagante lunch die gehouden wordt circa 1 kwartaal nadat de wijnveiling van het Hospice De Beaune heeft plaatsgevonden.  Dit middagmaal in Meursault (waarvoor ik voor 2010 een uitnodiging heb !!) is werkelijk meer een feest van wijn dat in de vroege middag begint en tot ver in de avond duurt, dan slechts een samenkomst van de wijnproducenten.

In tegenstelling tot de beginjaren van de Amerikaanse versie van het oogstfeest, staan de laatste paar jaren steeds meer grote namen op de proeflijst. Ik kaartje bestellen voor deze bijeenkomst in New York kan eenvoudig via de internetsite. Reken er echter niet op goedkoop uit te zijn.

                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht