Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Ondanks economische crisis, redelijk resultaat Hospices veiling.

16-11-2008


Vooraf was er al een soort van ‘winstwaarschuwing’ afgegeven om de verwachtingen van de Hospices veiling wat te temperen, en daar was ook alle reden toe. Nog los van de wereldwijde economische crisis was de omvang van de oogst dit jaar klein te noemen.


En inderdaad, de totale opbrengst van de veiling van de Hospices de Beaune oversteeg vandaag weliswaar de  3 miljoen eurogrens, wat minder is dan de opbrengst uit 2007, echter was dit wel met aanmerkelijk minder vaten. 

In een afgeladen hotel-Dieu in Beaune, wist Christie’s de 450 vaten rood en de 94 vaten wit uiteindelijk af te hameren voor een totaalbedrag van  € 3.024.676,--.

Het zogenaamde “President’s barrel”, een vat waarvan de opbrengst ten goede komt aan andere ‘liefdadigheid’ dan het Hospices zelf,  wisselde voor € 50.000,-- van eigenaar.

Enthousiast werd geboden op een nieuwe cuvée, welke dit jaar keer werd aangeboden: de Pommard 1e Cru Epenots cuvée Dom Goblet, waarmee de hoogste gemiddelde prijs per vat werd bereikt tijdens de veiling. (€ 5.750,--)

Christie’s liet in ieder geval weten dat, gezien de situatie van economische onzekerheid en na een oogst waarvan het volume fors minder was dan voorgaande jaren, de opbrengst veel beter is dan in eerste instantie werd verwacht.


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht