Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Eerste indrukken 2008, door Christie's.

13-11-2008


Terwijl Christie’s voorbereidingen treft voor de jaarlijkse Hospices de Beaune Veiling, heeft dit in London gevestigde veilinghuis haar eerste indrukken vrijgegeven van de wijnoogst van 2008.


Christies, welke al weer voor het vierde achtereenvolgende jaar de veiling beheert, zal op zondag 16 november in de markthal in Beaune 544 vaten onder de hamer brengen. 450 vaten rood en 94 vaten wit. Dit is een teruggang ten opzichte van 2007, toen nog 607 vaten werden geveild. Dit alles heeft te maken met de beperkte productie gezien de slechte weersomstandigheden van het afgelopen seizoen.

Ondanks dat heeft Antony Hanson,  senior consultant van de wijnafdeling van Christie’s en Bourgogne kenner,  2008 bestempeld als een typische oogst voor de Bourgogne liefhebber.

Ondanks de beperkte hoeveelheden, aldus Hanson,  zijn de  12 soorten  witte wijnen consistenter van kwaliteit dan die van 2007, terwijl de  31 soorten rood heerlijk fruitig zijn en veel ‘lengte’  beloven. (nu hoor je dit soort ophemelende uitspraken vaak voor een veiling! )  

De veiling, die inmiddels voor de 148e keer wordt gehouden en bekend staat als de oudste liefdadigheidsveiling ter wereld, wordt over algemeen gezien als een goede graadmeter voor de Bourgogne prijzen van de betreffende wijnoogst.  In 2007 werd tijdens de veiling in totaal voor  € 4.29 miljoen aan wijnen verkocht. Het record staat nog steeds op het jaar met de millenniumwisseling. Toen werd voor  € 5.2 miljoen afgehamerd.


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht