Home           Plaatsen en Wijnhuizen           Nieuws           Leuk om te weten           Proefnotities           Contact


Nieuw veilingrecord voor DRC.

3-10-2008


Het in Boston gevestigde veilinghuis Skinner - een nieuwkomer in de wijnwereld - heeft een nieuw wereldrecord behaald met flessen wijn van het Domaine De La Romanée Conti.


Tijdens een veiling op 19 september jongstleden verkocht hij drie flessen Romanée Conti (DRC), met 1911 als geboortejaar, voor een bedrag van US $ 20.250,--.  Per fles wel te verstaan…. (ruim 3 keer het bedrag wat initieel was geraamd)  Het vorige record stond op naam van het veilinghuis Acker Merrall & Condit. Zij wisten in oktober 2006 een bedrag van US $ 19.120,--  te beuren per fles.

Volgens Skinner werd er grof geboden op de flessen, ondanks de financiële malaise in de wereld.  Ook andere veilinghuizen zagen hun wijnverkopen stijgen.  Serena Sutcliffe , hoofd van de internationale wijnafdeling van Sotheby’s:  „het is verbazingwekkend. – alleen  in Londen al, verkochten wij voor £ 2.6 miljoen aan wijn in de maand september”.  Blijkbaar is er niet in alle kringen sprake van recessie.


                         


Ga terug naar nieuwsoverzicht